Succé vid invigning av Bollnäs Bandyhall

Tisdagen den 18e oktober hölls invigningen av den nya bandyhallen som SSEA byggt tillsammans med SBB. Med 1400 personer på läktaren, bandyspel, musik och tal blev kvällen en succé.

I det så kallade SJ-området vid tågstationen i bandymetropolen Bollnäs har SSEA byggt en ny bandyhall för spel på elitnivå. Området ligger dikt an tågspåren och har tidigare används för reparation av lok. Men nya tider medför nya verksamheter. Delar av befintliga byggnader byggs ihop med den nya bandyhallen. I det gamla lokstallet gjordes en hyresgästanpassning till Röda Korset, som idag innehåller en populär second hand-butik och café.

Det har varit en minst sagt intensiv höst för SSEA:s projektorganisation i Bollnäs. Men allt hårt arbete gav resultat, när invigningen kunde hållas som planerat. En viktig milstolpe för projektet, och inte minst för invånarna i Bollnäs.

 

Att bandy är en viktig sport på orten har varit känt sedan projektstart. Men riktigt hur viktig visade sig extra tydligt under invigningen, då publiken jublade och funktionärer stod med tårar i ögonen. När grindarna öppnade vid 17.30 mottogs Bollnäsborna av två trubadurer som spelade och sjöng. Väl inne i den nya hallen lotsades publiken upp på de två nybyggda läktarna i trä, med utsikt över den nyspolade isen och den röda mattan som dagen till ära rullats ut. Bollnäs egen blåsorkester hälsade publiken välkommen och SBBs VD, Ilija Batljan, höll tal. Även Bollnäs Kommunstyrelse och Bollnäs Bandyförening höll tal. De tackade alla inblandande för att det fina arbete som lett fram till att det på det gamla SJ-området idag står en av Sveriges modernaste bandyhallar.