SSEA Group förvärvar Kiruna Målbygg AB

Kiruna Målbygg AB är ett välmående bygg- och måleriföretag med 22 anställda. Bolaget kommer bli ett systerbolag till SSEA och stärka upp Region Norr med kunniga yrkesarbetare.

2022-11-03

Kiruna Målbygg AB är ett bygg- och måleriföretag med 22 anställda. De har en omsättning på 28 Mkr (2021). Bolaget utför bygg- och måleriarbeten i Kiruna med omnejd. De har ramavtal med fastighetsägare, bland annat Kiruna bostäder och LKAB Fastigheter. Kiruna Målbygg AB har funnits sedan 2001.

”Förvärvet av Kiruna Målbygg AB ger oss en starkare lokal förankring, vilket kommer stärka vårt varumärke i norr och göra oss till en attraktivare byggentreprenör. Nu kan vi ta oss an alla projekt, även de mindre projekten. Vi välkomnar Kiruna Målbygg AB till SSEA-familjen”, säger regionchef Adam Koller.

Förvärvet ligger helt i linje med SSEA Groups strategi om 5 miljarder i omsättning, med 5 % EBITA på 5 år. Förvärvet blev klart 1/11. De tidigare ägarna i Kiruna Målbygg AB kommer kvarstå som minioritstsägare i bolaget.