SSEA och Liljewall vinner Ängelholms nya stadshus

2023-10-06

Vinnarna av entreprenad- och arkitekttävlingen Ängelholms nya stadshus har nu presenterats. Byggbolaget SSEA tillsammans med arkitektkontoret Liljewall kommer utforma och uppföra den spektakulära träbyggnaden.

Projektet utlystes som en arkitekt- och entreprenörstävling vid årsskiftet 2022/2023. Den sista juni 2023 skickade SSEA tillsammans med Liljewall in ett tävlingsbidrag. Projektet, en totalentreprenad i samverkan, inleds omgående med projekteringsarbete. Under 2026/2027 kommer det nya stadshuset stå färdigt för Ängelholmsborna att ta i bruk.

– Vi är stolta, tacksamma och väldigt glada över förtroendet att få utforma och uppföra Ängelholms nya mötespunkt. Tillsammans med Liljewall, Ängelholms kommun och våra viktiga samarbetspartners kommer vi skapa en iögonfallande byggnad som är hållbar över tid och ger möjlighet att växa i, säger Richard Jacobsson, arbetschef på SSEA.

– Vi ser verkligen fram emot att få fortsätta denna spännande resa tillsammans med SSEA och Ängelholms kommun. En resa som hittills präglats av dialog, öppenhet och en gemensam vilja att skapa ett öppet, platsspecifikt och hållbart stadshus åt Ängelholm, säger Tina Francke, kontorschef i Malmö, Liljewall.

–  Vi har en vinnare och ett stort arbete för både tävlanden och jury är i mål!  Vårt uppdrag som kommun är komplext och omfattar allt från barnomsorg till stadsplanering från strategisk ledning och hela vägen ut till invånarna. Vi behöver en arbetsplats där vi kan samarbeta effektivt och utveckla nya lösningar. Inte minst behöver vi vara med och attrahera de bästa medarbetarna från hela regionen. Det ser jag att vi får i det vinnande förslaget från Liljewall och SSEA, säger Kristina Magnusson, kommundirektör i Ängelholm.

 

För ytterligare information:

Richard Jacobsson, arbetschef på SSEA, +46 70-820 80 66